måndag 17 augusti 2020

Veckoblogg v 34

Sommarlovet börjar gå mot sitt slut och skolan börjar på tisdag. Veckan som gått har varit bra och vi har fått en del nya förskoleklassbarn till Borgen. Det tycker vi är kul och det känns redan som det kommer bli en bra höst. Vi vill att alla ska må bra och trivas här, det ska vara kul att gå hit. Vi uppskattar öppen kommunikation, har ni föräldrar någon fundering så kom gärna till oss och berätta så kan vi tillsammans komma på en lösning i den mån det går.

 Viktigt att tänka på:

·      Läs bloggen varje vecka, i regel lägger vi ut nytt på bloggen varje fredag.

·      Säg hej och hejdå till en vuxen när ni kommer och lämnar ert barn och hämtar på eftermiddagen.

·      Lämna in schema för ert barn senast på torsdagen för kommande vecka.

·      Namna kläderna så de kan hitta rätt ägare om de kommer bort.

·      Frukost äter vi klockan 7:45 på morgonen och mellanmålet serveras klockan 14:15 på eftermiddagen.

·      Ha gärna med en frukt till fritids om ert barn behöver lite påfyllning under dagen.

 Vi hoppas att första veckan i skolan ska kännas kul och att barnen är sugna på att komma hit igen efter ett långt sommarlov. Vi kommer nu i början att fokusera på att alla ska lära känna varandra i olika lekar och samarbetsövningar. Vi har redan börjat lite smått så att sammanhållningen i gruppen blir stark och att alla ska känna sig väl bemötta och trygga här.

Vänskapsteckning och samarbetsövning

Tillsammans skulle vi rita en stor teckning där vi avslutade varandras påbörjade bild. Man fick själv välja vad som skulle ritas efter tre minuter bytte man plats med sin kompis, när man sedan hade gått laget runt och hamnade där man startade så var bilden klar, se så fint det blev!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.